درب اتوماتیک منحنی (Curve) 

()

دنیای دربهای اتوماتیک دنیای گسترده‌‌‌‌ایست. از زمان کاربرد سیستم اتوماتیک در این دربها تاکنون نمونه‌‌های مختلفی از آنها ساخته شده است. برای هر اندازه و شکلی از دهانه‌‌های ورودی می‌‌توان از یکی از انواع این دربها استفاده نمود. دربهای اتوماتیک مناسب برای دهانه‌‌های با عرض اندک از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردارند. کاربردی‌‌ترین این دربها، درب اتوماتیک منحنی (Curve) است. بنابراین اگر عرض دهانه‌‌ی ورودی ساختمانتان کم است یا به تناسب زیبایی این دربها با معماری ساختمانتان توجه دارید، مطالعه‌‌ی این مقاله را به شما پیشنهاد می‌‌دهیم.

درب اتوماتیک منحنی چیست؟

مکانیزم عملکرد درب اتوماتیک منحنی

درب اتوماتیک منحنی را درب اتوماتیک کشویی منحنی نیز می‌‌نامند. این دربها به صورت کشویی و روی خط نیم‌‌دایره باز و بسته می‌‌شوند. همان درب کشویی اتوماتیک که با تمهیداتی ویژه روی ریلی منحنی جابه‌‌جا می‌‌گردد. با این تکنیک، عرض دهانه‌‌ی ورودی قابل استفاده، افزایش می‌‌یابد. اتصال عمودی بین لت‌‌های متحرک و پانلهای جانبی درب اتوماتیک منحنی، باعث افزایش ایمنی آن می‌‌گردد. از سوی دیگر، ریل حرکتی درب برای تمام مسیر حرکتی طراحی و نصب می‌‌شود. این امر موجب تقویت ایمنی و افزایش مقاومت در برابر باد می‌‌گردد. پرکاربردترین دربهای این گروه، دربهای ۳۶۰ درجه و ۱۸۰ درجه هستند. اما برای یکپارچه نمودن این دربها با دهانه‌‌ی ورودی، آنها را در هر اندازه و با هر قوسی می‌‌توانید سفارش دهید.

دسته‌‌بندی کلی درب اتوماتیک منحنی

این دربها را به صورت مقعر (به سمت داخل ساختمان) و محدب (به سمت خارج ساختمان) می‌‌توان طراحی کرد. در صورتی که درب را به فرم دایره‌‌ی کامل سفارش ‌‌دهید، از هر دو طرف ورودی و خروجی ساختمان شکل منحنی را خواهید داشت. دربهای نیم‌‌دایره از یک سمت قوس دارند. این دربها را می‌‌توان در فرم بیضی و دایره تولید نمود. بدین ترتیب، ورودی‌‌هایی که شکل هندسی منظمی ‌‌ندارند به زیبایی پوشش داده می‌‌شوند. در مدلهای نیم‌‌گرد یا نیم‌‌دایره، یک درب وجود دارد که از ۲ لت متحرک و ۲ لت ثابت تشکیل شده است. در مدلهای تمام‌‌گرد یا دایره‌‌ای شکل، دو درب خواهیم داشت که در مجموع ۴ لت متحرک و ۴ لت ثابت در اختیار ما خواهد گذاشت. 

 

جزئیات ساخت درب اتوماتیک منحنی

درب اتوماتیک منحنی از چه موادی ساخته می‌‌شود؟

برای ساخت درب اتوماتیک منحنی همچون سایر دربهای اتوماتیک از موادی استفاده می‌‌شود که علاوه بر استحکام و ایمنی، از زیبایی و انعطاف پذیری در طراحی و ساخت نیز برخوردار باشند. این دربها، از پروفیل آلومینیومی‌‌ ساخته می‌‌شوند. آلومینیوم آنادایز شده علاوه بر ضد زنگ بودن، به این دربها استحکام بالایی می‌‌بخشد. بنابراین ساختمان شما از درب ورودی ضد زنگ، ضد رطوبت، ضد آب و با استهلاک اندک بهره‌‌مند خواهد بود. شیشه‌‌های درب را می‌‌توان در ضخامتهای مختلف، از ۶ میلیمتر تا ۲۰ میلیمتر سفارش داد. جزئیات سفارش، به موارد مختلفی همچون عرض دهانه‌‌ی ورودی، ارتفاع دهانه، موقعیت بادگیر ساختمان، میزان تردد روزانه و میزان امنیتی که از آن انتظار دارید بستگی دارد. هنگام مشورت با کارشناسان «گروه صنعتی آکام»، این موارد را در نظر داشته باشید.

درب اتوماتیک منحنی در چه قوسهایی قابل اجراست؟

درب اتوماتیک منحنی را در قوسهای متفاوتی می‌‌توان اجرا کرد. همانطور که گفتیم، بیشترین کاربرد در فرم ۳۶۰ درجه و ۱۸۰ درجه است. دایره‌‌ی کامل یا نیم‌‌دایره. اما با توجه به نیاز مشتری این منحنی تغییر شکل می‌‌دهد و حتی به فرم بیضی نیز قابل اجراست. انتخاب هر یک از انواع این فرمها، با توجه به شکل دهانه‌‌ی ورودی و زیباتر نمودن نمای ساختمان صورت می‌‌گیرد. بنابراین در انتخاب انحنای درب آزادی عمل دارید.

انواع درب شیشه‌‌ای منحنی

به طور کلی دسته‌‌بندی درب شیشه‌‌ای منحنی بر اساس تعداد لت‌‌های ثابت و متحرک آن و زاویه‌‌ی درب تعیین می‌‌شود. برای انتخاب و سفارش این نوع درب، دو حالت کلی دایره و نیم‌‌دایره وجود دارد. گرچه گاهی به دلیل تغییر زاویه‌‌ی قوس، به بیضی تبدیل می‌‌شود. می‌‌توان درب را با ۲ لت متحرک و ۲ لت ثابت، به صورت نیم‌‌دایره یا ۱۸۰ درجه طراحی نمود. در صورتی که ۴ لت ثابت و ۴ لت متحرک نیاز داشته باشیم، درب به صورت دایره یا ۳۶۰ درجه طراحی می‌‌گردد.

 

 

با نصب درب اتوماتیک منحنی، چه مزیتهایی را به ساختمان خود خواهیم افزود؟

ایمنی درب اتوماتیک منحنی

درب اتوماتیک منحنی همچون سایر سیستم‌‌های اتوماتیک، به اتوماسیون ساختمان شما قابل اتصال بوده و امکان یکپارچه سازی با آن را ایجاد می‌‌کند. شاید اهمیت این موضوع در ساختمانهای کوچک و کم جمعیت مشخص نشود. اما هنگامی‌‌ که صحبت از مجتمع‌‌های بزرگ اداری، تجاری و مسکونی است، کنترل دقیق ورود و خروج و حفظ ایمنی از مهم‌‌ترین دغذغه‌‌ها‌‌ی مدیران خواهد بود. این دربها را می‌‌توانید به سیستم‌‌هایی همچون اعلام حریق، اطفاء حریق، کارت خوان و … متصل نموده و از قابلیت برنامه‌‌ریزی آن برای کنترل مجوز ورود افراد استفاده کنید. اتصال به سیستم دوربین مداربسته و نظارت بر آن، امکان مدیریت از راه دور و قفل نمودن آن را ایجاد می‌‌کند.    

درب اتوماتیک منحنی چه قدر  در حفظ دمای محیط مؤثر است؟

کنترل جریان هوا و تثبیت دمای فضای داخلی با درب اتوماتیک منحنی به راحتی قابل دستیابی است. فرم این دربها، جریان هوای بین محیط بیرون و داخل را، بدون آنکه از سرعت رفت و آمد کاسته شود به حداقل می‌‌رساند. فرم منحنی این دربها (محدب یا مقعر)، روی کاهش سرعت باد هنگام برخورد با ساختمان اثر بسیاری دارد. بنابراین حتی اگر عرض دهانه‌‌ی ورودی ساختمان کم نباشد، نصب این دربها در مقایسه با سایر دربهای اتوماتیک شیشه‌‌ای در صرفه‌‌جویی انرژی کمک بسیاری می‌‌کند. ایجاد پاگرد نیم‌‌دایره یا دایره‌‌ای شکل، قبل از ورود به ساختمان مانع بسیار خوبی در برابر هجوم هوای سرد یا گرم به درون لابی ساختمان است. در صورتی که علاقمند به عایق‌‌بندی بیشتری باشید، از درب دایره‌‌ای شکل و یا از ترکیب درب نیم‌‌دایره با درب کشویی اتوماتیک ساده استفاده کنید.

درب اتوماتیک منحنی و درب اتوماتیک گردان را با هم اشتباه نگیرید

درب اتوماتیک گردان

درب اتوماتیک گردان با درب اتوماتیک منحنی تفاوت دارد. درست است که شما در یک دهانه‌‌ی کم عرض می‌‌توانید از درب اتوماتیک گردان نیز استفاده کنید. اما کاربری این دو با یکدیگر بسیار تفاوت دارد. دربهای اتوماتیک گردان با هدف کنترل جابه‌‌جایی جریان هوا و عدم برخورد عابران در مجتمع‌‌های پر تردد طراحی شده‌‌اند. در حقیقت هر جایی که شما بخواهید جریان جابه‌‌جایی افراد را کنترل کنید تا عابران در حال رفت و برگشت برخوردی به یکدیگر نداشته باشند از سیستم دربهای گردان استفاده می‌‌کنید.

درب اتوماتیک منحنی

درب اتوماتیک منحنی برای هر نوع ساختمانی مناسب است. به صورت کلی راه‌‌ حلی برای دهانه‌‌های کم عرض است. کارکرد این درب شبیه درب اتوماتیک مثلثی است. دهانه‌‌های کوچک را نمی‌‌توان به دربهای اتوماتیک کشویی ساده مجهز نمود. بنابراین با تغییر شکل طراحی لت‌‌ها آنها را با دهانه‌‌های کم عرض قابل تطبیق می‌‌نماییم. درب اتوماتیک منحنی را می‌‌توان به سقف کاذب مجهز نمود تا پوشش کاملی داشته باشد و روشنایی جداگانه‌‌ای را به کمک لامپهای هالوژنه برای این پاگرد تأمین نمود. این دربها را می‌‌توان با تغییراتی به عنوان دربهای خروج اضطراری نیز به کار برد. 

دستیاران اتوماتیک

در طول تاریخ مهندسی، دلایل بسیاری جهت طراحی و بکارگیری سیستم‌‌های اتوماتیک ورودی و خروجی وجود داشته است. امروزه نیاز کمتر به نیروی انسانی، افزایش امنیت ورودی‌‌ها به واسطه‌‌ی تأمین قفل‌‌های حساس‌‌تر، قوی‌‌تر و هوشمندتر مقدور شده است. سیستم‌‌های اتوماتیک، دستیاران ما در اداره و کنترل ورود و خروج می‌‌باشند. قلعه‌‌ها اغلب از ورودی‌‌های آنها فتح می‌‌شوند. امنیت و استحکام ورودی به معنای امنیت ساختمان می‌‌باشد. بنابراین جزئیات در انتخاب شما مؤثر است. هنگام بررسی درب مورد نیازتان با کارشناسان ما تماس بگیرید. محصولات «گروه صنعتی آکام» دارای استانداردهای بروز اروپایی بوده و کیفیت بالای محصول را برای شما تضمین می‌‌کنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید

میانگین رضایت کاربران / ۵. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

مطالب ما در اینستاگرام را هم دنبال کنید

از اینکه این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، پوزش می‌طلبیم.

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت ارتقا این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شبکه های اجتماعی
akam
نکات مدیریتی
پر بازدیدترین مقالات
مقالات اخیر
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x