عمومیترین و رایجترین فرم دربها، دربهای لولایی هستند. طیف گستردهای از دربهای لولایی اتوماتیک و غیراتوماتیک در ساختمانهای عمومی و شخصی دیده میشوند. برای تجهیز ساختمان به درب اتوماتیک بدون نیاز به تعویض دربها، تنها گزینهی ممکن استفاده از درب اتوماتیک لولایی است. شاید تغییر ساختار ورودیهای ساختمان برایتان ممکن نباشد و یا حتی به صورت موقت تمایل به استفاده از درب اتوماتیک داشته باشید. در این صورت اطلاعات مناسبی را در این مقاله خواهید یافت.
دربارهی درب اتوماتیک لولایی
درب اتوماتیک لولایی را همچون سایر دربهای اتوماتیک میتوانید در مکانهای مختلفی نصب نمایید. به ویژه در مکانهایی که به دلیل کمبود عرض ورودی، امکان نصب سایر انواع دربهای اتوماتیک وجود ندارد. این دربها به وسیلهی جکهای اتوماتیک باز و بسته میشوند و سیستم اپراتور آنها با سایر دربهای اتوماتیک تفاوتهایی دارد. به دلیل لولایی باز شدن آنها، میبایست فضایی خالی در مسیر باز شدن درب در نظر گرفته شود. جک مناسب این دربها، بر اساس نوع درب، وزن، ابعاد و تعداد تردد روزانه انتخاب و پیشنهاد میشود. انواع جکهای مناسب برای این دربها الکترومکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی است. توضیحات کامل در مورد جکها را در مقالهای در همین وبسایت میتوانید مطالعه کنید.
با درب اتوماتیک لولایی به راحتی وارد اتاق شوید. بدون نگرانی از برخورد درب با دیوار پشتی و یا بسته شدن ناگهانی و پرصدای درب، از عملکرد بیصدا و آرام آن لذت ببرید. سیستم خودکار آن امنیت اتاقها را افزایش میدهد و دسترسی بدون مانع و آزاد را برای افرادی که مشکل حرکتی دارند و یا از صندلیهای چرخدار استفاده میکنند ایجاد میکند. از این رو بسیار مناسب مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان میباشد. درب اتوماتیک لولایی را به عنوان دربهای خروج اضطراری، دربهای اصلی ساختمان، دربهای فرعی و داخلی ساختمان و دربهای بیمارستانی نیز بکار میبرند. با هزینهی اندکی دربهای معمولی را به دربهای اتوماتیک و مدرن تبدیل کنید.
بر اساس نوع کاربری درب اتوماتیک لولایی، سیستم اپراتور را میتوان در سه حالت مختلف تنظیم نمود. اگر فضایی مانند فروشگاه کوچکی دارید که تردد متوسطی دارد، اپراتور به گونهای تنظیم میشود تا درب با سرعت نسبتاً بالا باز و بسته شود. اگر محیط شما کم تردد است و یا از بیمار، سالمند و یا فرد کم توان مراقبت میکنید، اپراتور درب روی سرعت اندک باز و بسته شدن تنظیم میشود تا خطری را برای فرد عابر ایجاد نکند. برای محیطهایی که تردد بسیار کم است، میتوانید اپراتور را به صورتی تنظیم کنید تا فرمان باز شدن درب صرفاً با فشار اندکی صادر شود. تفاوت تنظیمات اپراتور روی میزان مصرف انرژی الکتریکی درب اثر میگذارد.
انواع جکهای درب اتوماتیک لولایی
برای بهرهمندی بیشتر از امکانات درب اتوماتیک لولایی، نوع جک انتخابی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. جکهای این دربها قابل نصب بر روی انواع درب بوده، امکان باز و بسته کردن درب به سمت داخل یا خارج را دارند. سرعت باز و بسته شدن درب به وسیلهی آنها قابل تنظیم است و به صورت تک لنگه یا دو لنگه را تعبیه میشوند. در هنگام انتخاب جک برای درب اتوماتیک لولایی به این موارد توجه کنید: چند سرعته بودن جک، امکان بازشوندگی در زاویههای مختلف، خلاص کن جک (برای استفاده به صورت دستی)، باتری پشتیبان برای زمان قطع برق، جنس چرخ دندهها، ولتاژ مصرفی، وجود قفل برقی، امکان اتصال به سایر سیستمهای جانبی همچون دستگاه کارت خوان و سیستمهای امنیتی ساختمان و… .
سه نوع سیستم برای جکهای درب اتوماتیک لولایی استفاده میشود. الکترومکانیک، هیدرولیک و پنوماتیک. به طور خلاصه میتوان گفت، در صورتی که تعداد تردد بالا باشد و یا وزن درب سنگین باشد، جک هیدرولیکی توصیه میشود. اما برای دربهای سبک و خانگی و با تردد اندک، جک الکترومکانیک یا پنوماتیک گزینهی مناسبتری است. جک الکترومکانیکی برای باز و بسته شدن درب از وسایل کاملاً مکانیکی مانند چرخ دنده، اهرم و … استفاده میکند. جک هیدرولیکی به کمک پمپ هیدرولیکی درب را حرکت میدهد. جک پنوماتیکی به وسیلهی یک کمپرسور هوا درب را باز و بسته مینماید. جکهای پنوماتیکی برای مواردی که درب نهایتاً ۳۰ تا ۴۰ مرتبه در روز باز و بسته میشود مناسب است. انرژی حرکتی انواع اپراتورهای درب اتوماتیک لولایی، از انرژی الکتریکی تأمین میشود.
درب اتوماتیک لولایی برای چه موقعیتهایی مناسب است؟
تسهیل تردد سالمندان، کم توانان و بیماران با درب اتوماتیک لولایی
اگر در خانه از سالمند نگهداری میکنید، یا از فرد کم توانی مراقبت مینمایید حتماً با مشکلات این افراد در باز و بسته کردن دربها آشنا هستید. باز کردن دربها برای بیماران، کم توانان و سالمندان از مشکلات بزرگ زندگی روزمره آنان است. به ویژه دربهایی که در محیطهای لغزنده همچون حمام و سرویس بهداشتی نصب میگردند. دربهای اتوماتیک میتواند گره این مساله را باز نماید. اما تبدیل دربهای داخل خانه و آپارتمان به دربهای اتوماتیک، نیازمند امکاناتی است که شاید نوع طراحی محیط آن را فراهم نکند. بنابراین، بهترین گزینه تبدیل دربهای معمولی به دربهای اتوماتیک لولایی است.
نصب درب اتوماتیک لولایی در ادارات، شرکتها و محیطهای کم تردد
نصب درب اتوماتیک لولایی برای مکانهای با تردد بسیار زیاد توصیه نمیگردد. مگر در مواردی که امکان نصب سایر انواع دربهای اتوماتیک وجود نداشته باشد. این درب معمولاً برای استفاده در محلهایی با تردد اندک یا متوسط که به مدیریت ورود و خروج افراد نیاز است پیشنهاد میگردند. مانند اتاق جلسات، اتاق مدیران، دفاتر خاص، صرافیها و طلافروشیها. درب اتوماتیک لولایی را برای ورودیهای اصلی ساختمان و درب پارکینگ میتوانید استفاده کنید. به دلیل امکان بکارگیری کنترل از راه دور، میتوان مجوز دسترسی را از داخل و خارج ساختمان برای گروه مشخصی از افراد صادر کرد.
درب اتوماتیک لولایی در صنعت
با تجهیز درب اتوماتیک لولایی در بخشهایی از صنعت که نیاز به ضریب ایمنی بالایی دارند، به راحتی از آنها محافظت میکنیم. در هر کارخانه یا کارگاه فضاهایی وجود دارند که نیاز به کنترل شدید دما، رطوبت و سایر شرایط محیطی دارند. به دلیل بسته بودن مداوم درب، حفظ شرایط داخلی آسانتر شده و به اندازهی زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی میگردد. انبارها، اتاقهای مدارک و یا اتاق مدیریت نیز مشمول مجوزهای خاص برای ورود افراد میشوند. از آنجا که بیشتر دربهای صنعتی را میتوان به سیستم اتوماتیک لولایی مجهز نمود، تجهیز کارگاهها و محیطهای صنعتی به درب اتوماتیک لولایی اثر بسزایی در افزایش بهره وری و کارآیی آنها خواهد داشت.
اکنون میتوانید به راحتی به کاربرد درب اتوماتیک لولایی در منزل و محیط کار خود بیاندیشید. با هزینهی اندکی لذت استفاده از اتوماسیون را به خود هدیه دهید. حداکثر ایمنی و راحتی را با این دربها خواهید داشت. سنسورهای حساس و کنترل مناسب این دربها، از حوادث جلوگیری میکنند. اگر در منزل از کودکی نگهداری میکنید، درب اتوماتیک لولایی از خروج ناخواستهی کودک از منزل جلوگیری میکند. برای مشاوره در مورد درب اتوماتیک لولایی مورد نیاز خود با کارشناسان ما در «گروه صنعتی آکام» تماس بگیرید. تجربهی بیست سالهی مهندسان ما، یاریگر شما در انتخابی بهتر خواهد بود.
آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟
برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید
میانگین رضایت کاربران / ۵. تعداد رای ها
اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید
از اینکه این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، پوزش میطلبیم.
فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.
جهت ارتقا این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.