راهنمای کامل انتخاب درب اتوماتیک برای ساختمان 

()

به دلایل بسیاری ممکن است به نصب یک درب اتوماتیک در ساختمان خود بیاندیشید. این دربها با توجه به کاربری مورد نیاز شما و شرایط و ویژگیهای ساختمان انتخاب می‌‌شوند. شاید در ظاهر تمام انواع آن را به عنوان درب اتوماتیک بشناسید، اما در واقع، این دربها از نظر کاربری تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند. تردد روزانه، نوع مراجعان به ساختمان، کنترل دسترسی‌‌ها، شرایط جوی و آب و هوایی، ساعات مورد استفاده، میزان ایمنی، انرژی مصرفی و … همگی عواملی تاثیرگذار در تصمیم‌‌گیری و انتخاب شما هستند. کدام درب برای ساختمان شما مناسب است؟ این راهنما به شما کمک می‌‌کند درب اتوماتیک مناسب ساختمان خود را انتخاب کنید.

 

درب اتوماتیک، بخش جدایی ناپذیر زندگی شهری

اگر تصمیم به نصب درب اتوماتیک دارید ممکن است بین انواع مختلف آن احساس سردرگمی ‌‌داشته باشید. دربها طیف گسترده‌‌ای از کاربردهای مختلف دارند. دربهایی اتوماتیک با قابلیتهای عالی باید تا سالهای زیادی دوام بیاورند. این دربها به گونه‌‌ای ساخته می‌‌شود تا در طی روز برای صدها مرتبه باز و بسته شود. دربهای اتوماتیک را می‌‌توانید به صورت چند منظوره استفاده کنید. درب ورود اصلی، درب خروج اضطراری یا درب ضد حریق. انتخاب نوع درب اتوماتیک می‌‌بایست متناسب با شرایط تردد و نوع عابر پیاده (دارای توانایی بدنی یا کم توانی و معلولیت، کودکان، افراد مسن یا ضعیف) در نظر گرفته شود. میزان مصرف انرژی نیز از مهم‌‌ترین فاکتورهای انتخاب درب اتوماتیک است. گرچه هنوز انرژی در کشور ما ارزانتر از بسیاری نقاط دیگر دنیاست، اما در صورتی که تعداد دربهای اتوماتیک ساختمان زیاد باشد، قطعاً میزان انرژی مصرفی برای ما اهمیت ویژه‌‌ای خواهد یافت.

در انتخاب درب اتوماتیک، برخی موارد همچون انواع استانداردها و الزامات ساختمانی تحت کنترل شما نیستند. با این وجود مواردی نیز تحت اختیار شماست. مانند نوع عابران و مراجعان به ساختمان شما، ترافیک، ساعت استفاده، شرایط آب و هوایی و میزان بادگیر محوطه، نوع امنیتی که در ساختمان به آن نیاز دارید و نوع کنترل دربها. دربهای اتوماتیک راه حل مناسبی برای دستیابی به داخل و اطراف ساختمان هستند. این دربها دسترسی یکسانی را برای  افراد با توانایی جسمی ‌‌مختلف فراهم می‌‌کنند. برای باز و بسته کردن این دربها نیاز به تلاش بدنی نیست و برای ورودیهایی که حجم بالای تردد دارند بسیار مناسب می‌‌باشد.

 

برای انتخاب درب اتوماتیک به چه مواردی توجه کنیم؟

سطح ترافیک عبوری از درب اتوماتیک

هنگام تصمیم‌‌گیری در انتخاب درب اتوماتیک تعیین سطح ترافیک بسیار مهم است. ترافیک زیاد به معنی ۲ نفر در دقیقه است. تردد با سبدهای خرید در فروشگاه‌‌ها نیز به عنوان ترافیک بالا در نظر گرفته می‌‌شود. حتی در صورت تردد یک نفر در دقیقه نیز، این ترافیک زیاد به نظر می‌‌رسد. اما اگر هر ۵ دقیقه یک نفر از درب عبور می‌‌کند شما با ترافیک اندکی روبرو هستید. میزان ترافیک در انتخاب نوع، وزن و قدرت درب مؤثر است. بنابراین کارشناس شما باید از میزان تردد ساختمان اطلاع داشته باشد.

ترکیب سایر کاربری‌‌های درب اتوماتیک

موارد دیگری که در سفارش درب اتوماتیک باید در نظر بگیرید سایر کاربری‌‌های مکمل درب اتوماتیک است. آیا می‌‌خواهید به عنوان درب ضد حریق و ضد دودنیز کاربری داشته باشد؟ آیا از آن به عنوان درب خروج اضطراری نیز استفاده خواهید نمود؟ اضافه نمودن هر یک از این آپشن‌‌ها قطعاً قیمت درب اتوماتیک را افزایش می‌‌دهد، اما در مجموع منجر به صرفه‌‌جویی در ساختمان می‌‌گردد. گذشته از الزامات ساختمانی، در صورت ترکیب این ویژگیها، به جای پرداخت مبلغی بابت دو درب، می‌‌توانید از یک درب بهره ببرید. در صورت تمایل به ترکیب ویژگیهای خروج اضطراری و ضد حریق بودن درب، این موضوع را با کارشناس مطرح نمایید. زیرا در این صورت نیاز به بررسی محل نصب درب خواهید داشت.

انواع درب اتوماتیک ساختمانهای عمومی

درب اتوماتیک در انواع مختلفی طراحی و ارائه می‌‌شود. در این مقاله انواعی از درب اتوماتیک را که معمولاً در ساختمانهای عمومی ‌‌و مسکونی استفاده می‌‌شود با یکدیگر مقایسه می‌‌کنیم.

 

 

مصرف انرژی انواع درب اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

تمام دربهای اتوماتیک مصرف انرژی یکسانی ندارند. قبل از خرید به رتبه‌‌بندی انرژی آنها دقت کنید. دربهای اتوماتیک کم مصرف برای ورودیهای مسکونی کم رفت و آمد بسیار مناسب است. برای عبور ویلچیر و افراد کم توان یا مسن نیز به راحتی قابل کاربری است. دربهایی که ترافیک و تردد بالاتری دارند را حتماً به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک تعبیه نمایید. زیرا سریعتر باز می‌‌شوند تا مانع عبور کاربران از دربها نشوند. دربهای نیمه اتوماتیک مصرف انرژی بیشتری داشته و با سرعت بیشتری باز و بسته می‌‌گردند. این دربها با پدهای فشار کار کرده و سنسورهای ایمنی در آنها تعبیه شده است. به گونه‌‌ای که در صورت نزدیک شدن درب به یک عابر پیاده، سنسور با تشخیص خود، مانع از برخورد درب با عابر خواهد شد و درب را متوقف می‌‌کند. هنگامی‌‌که رهگذران توسط سنسور تشخیص داده می‌‌شوند، هشدار سنسور مانع از باز و بسته شدن درب می‌‌شود.

دربهای تمام اتوماتیک با سرعت بسیار بیشتری عمل می‌‌کنند. مصرف برق بالاتری دارند و به علت سرعت بالا، در صورت برخورد با عابر ضربه‌‌ی شدیدتری وارد می‌‌نمایند. بنابراین نیاز به سنسورهای قویتر و کاملاً اتوماتیک دارند. این سینسورهای ایمنی به طور مداوم فاصله‌‌ی ایمنی تعریف شده در حوزه‌‌ی خود را جستجو می‌‌کنند تا از حضور و عدم حضور مانع یا عابر مطمئن گردند. به این روش از برخورد عابران پیاده و اشیاء با درب جلوگیری می‌‌کنند. وجود این سنسورها مصرف انرژی را افزایش می‌‌دهد. بنابراین قبل از خرید درب، نیاز خود را به دقت مشخص نمایید.

 

انواع درب اتوماتیک خانواده‌‌ی دربهای کشویی (اسلایدینگ)

درب اتوماتیک کشویی، مادر دربهای اتوماتیک

درب اتوماتیک کشویی پرکاربردترین نوع درب اتوماتیک است. برای ترافیک و تردد دو طرفه استفاده می‌‌شود. مناسب برای دهانه‌‌های با عرض متوسط به بالاست. اگر نمی‌‌خواهید فضایی را در داخل یا خارج سالن به عنوان فضای گردش درب اشغال نمایید از این نوع درب بهره بگیرید. می‌‌توانید آنها را به صورت جهت دار تنظیم کرده و یا فقط برای ورود یا فقط خروج آنرا بکار گیرید.

درب اتوماتیک تلسکوپی

درب اتوماتیک تلسکوپی همان درب اتوماتیک کشویی است که برای نصب در دهانه‌‌های بسیار کم عرض تغییراتی یافته است. راه حلی عالی برای استفاده‌‌ی حداکثری از فضا. نوعی از درب اتوماتیک که نیازی به فضای گردش داخلی یا خارجی ندارد و تمام ویژگیهای درب اتوماتیک کشویی را نیز به همراه دارد. برای ورودیهای داخلی ساختمان گزینه‌‌ای عالی خواهد بود. این درب در تعداد لت‌‌های مختلفی طراحی می‌‌شود. درب اتوماتیک تلسکوپی قابل استفاده برای ترافیک دو طرفه است.

درب اتوماتیک تاشو

درب اتوماتیک تاشو نیز یکی از گزینه‌‌هایی است که برای دهانه‌‌هایی با عرض اندک پیشنهاد می‌‌گردد. ویژگی منحصر به فرد این درب، امکان استفاده از ۹۰  درصد عرض دهانه برای تردد است. اما تفاوت آن با سایر دربها در این است که نیاز به فضایی برای تا شدن دربها دارد. بنابراین برای محیطهای بسیار پر جمعیت توصیه نمی‌‌شود. اما برای تراکم جمعیت متوسط کاملاً قابل  کاربری است.

درب اتوماتیک مثلثی

درب اتوماتیک مثلثی نیز از خانواده‌‌ی دربهای اتوماتیک کشویی ساده است که به دلیل کوچک بودن عرض دهانه‌‌ی ورودی به شکل مثلث یا زاویه دار طراحی گردیده است. علاوه بر ظاهر زیبایی که به ورودی می‌‌دهد، به عرض دهانه می‌‌افزاید. می‌‌توانید آن را به سمت خیابان و یا داخل ساختمان طراحی کنید. با نصب این درب پاگرد کوچکی نیز ایجاد شده و در حدود ۳۰ درصد به فضای تردد دهانه می‌‌افزاید.

 

انواع درب اتوماتیک گردان و منحنی

درب اتوماتیک گردان (چرخشی)

درب اتوماتیک گردان معمولاً به صورت جهت دار و برای تردد یکطرفه طراحی می‌‌گردد. این درب می‌‌تواند به صورت تک درب، جفت درب و یا دربهای دو نفره به صورت اتوماتیک یا دستی به کار گرفته شود. ممکن است این درب را با  فشردن یک صفحه فشار باز نمایید. این درب را در مناطق پر رفت و آمد بکار برید و امکان ورود و خروج همزمان عابران را بدون برخورد با یکدیگر ایجاد نمایید. درب اتوماتیک گردان از نظر کارآیی انرژی، باعث صرفه جویی در انرژی و هزینه‌‌های گرمایشی و سرمایشی می‌‌شود.

درب اتوماتیک گردان می‌‌تواند ۲، ۳ و یا ۴ بال داشته باشد. این درب معمولاً از شیشه و سایر مواد شفاف ساخته می‌‌شود. دربهای چرخان از ورود هوای سرد و گرم به داخل ساختمان ممانعت به عمل می‌‌آورد. دربهای گردان نسبت به دربهای کشویی به سنسورهای ایمنی بیشتری نیاز دارند. این درب را می‌‌توانید برای درب صرفاً خروج یا صرفاً ورود تنظیم نمایید تا متناسب تردد در ساعتهای مختلف روز، عبور مراجعان را مدیریت کنید. آنها را به عنوان قفل هوا نیز می‌‌توان بکار برد تا هزینه‌‌های انرژی مدیریت گردد.

درب اتوماتیک منحنی

درب اتوماتیک منحنی ظاهری مشابه درب اتوماتیک گردان دارد اما کاربری کاملاً متفاوتی را ارائه می‌‌دهد. درب اتوماتیک منحنی به جز ارائه‌‌ی نمای زیبا به ورودی ساختمان، در شرایطی که عرض دهانه‌‌ی ورودی اندک باشد بکار می‌‌رود. به این ترتیب، در حقیقت نوعی درب اتوماتیک کشویی نصب نموده‌‌ و عرض دهانه را افزایش داده‌‌اید. بر اساس اندازه‌‌ی درب و محل نصب آن می‌‌توانید آن را به صورت دایره‌‌ی کامل و یا نیم دایره سفارش دهید. در صورتی که به شکل دایره‌‌ی کامل نصب گردد اثر بهتری در کنترل جریان هوای ورودی به ساختمان و صرفه‌‌جویی در انرژی خواهد داشت.

دسته بندی کلی ویژگی‌‌های انواع درب اتوماتیک

با توجه به مقاله، به صورت خلاصه ویژگی اصلی انواع درب اتوماتیک را در زیر می‌‌بینید.

  • درب اتوماتیک کشویی: مناسب دهانه‌‌های عریض و تردد بالا
  • درب اتوماتیک تلسکوپی: مناسب دهانه‌‌های کم عرض
  • درب اتوماتیک تاشو: مناسب دهانه‌‌های کم عرض و تردد متوسط
  • درب اتوماتیک مثلثی: مناسب دهانه‌‌های کم عرض، دارای پاگرد
  • درب اتوماتیک گردان: مناسب انواع دهانه‌‌های ورودی، جهت مدیریت جریان ترافیک تردد
  • درب اتوماتیک منحنی: مناسب دهانه‌‌های کم عرض، دارای پاگرد
  • درب اتوماتیک لولایی: مناسب ورودیهای داخلی ساختمان، تردد اندک (درب اتوماتیک لولایی، همان درب معمولی است که به جک اتوماتیک تجهیز می‌‌شود. با توجه به میزان اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن این درب، سنسورهایی روی آن نصب می‌‌گردد تا باز و بسته شدن درب را مدیریت نماید. آسان‌‌ترین و در دسترس‌‌ترین نوع درب اتوماتیک است. نوع جک این درب را بر اساس میزان تردد انتخاب می‌‌نمایند.)

قبل از سفارش نهایی مطمئن شوید تمام گزینه‌‌ها را در نظر گرفته‌‌اید. به متخصصان «گروه صنعتی آکام» اعتماد کنید و اجازه دهید تجربه‌‌ی بیست ساله‌‌ی  ایشان راهنمای انتخاب شما باشد. مرا بهتر از آنچه هستم به خاطر بسپار.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید

میانگین رضایت کاربران / ۵. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

مطالب ما در اینستاگرام را هم دنبال کنید

از اینکه این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، پوزش می‌طلبیم.

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت ارتقا این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شبکه های اجتماعی
akam
نکات مدیریتی
پر بازدیدترین مقالات
مقالات اخیر
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x